Snellmanien Sukuyhdistys Ry

Sukuyhdistyksen toimintaa ja tapahtumia

Tulevia tapahtumia

lauantai 27.8.2016

 

Vierailemme Kreivillisen Creutzin suvun omistamassa Malmgårdin kartanossa, joka sijaitsee nykyisessä Loviisassa (entistä Pernajaa). Tilalla viljellään ja myydään luomutuotteita, siksi retki on järjestetty elokuun viimeiseksi lauantaiksi. Helsingistä tilausbussimme lähtee Kiasman edestä klo 10.30. Kartanossa meitä odottaa opastettu linnakierros klo 12.00 alkaen, kesto n. 1 h. Sen jälkeen on varattu uuden sadon luomutuotteiden ym. ostosaikaa n. tunti ja voi tutustua olutpanimoon ja ympäristöön. Samalle matkalle saattaa tulla mukaan sukulaisia myös Castreneista!

Osallistumismaksu 40 € sis. opastetun linnakierroksen ja bussimatkan virvokkeineen. Ruokailu omalla kustannuksella, mahd. yht. paikka neuvotellaan lähempänä ajankohtaa osanottajamäärästä riippuen.

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen eli perjantaina 19.8. klo 15 mennessä mieluiten sähköpostilla: yhdistys(ät)snellmansuku.fi. Tiedustelut puh. 050 355 8920.

Aiempia tapahtumia

12.5.2016   Snellmaninpäivän sukutapaaminen Helsingissä: Kukkatervehdys laskettiin J.V. Snellmanin patsaalle, minkä jälkeen kuultiin yhdistyksen varapuheenjohtajan, prof. Matti Virkkusen esitelmä J.V. Snellmanin 25 ensimmäisestä elinvuodesta 1806-1831. Aihe perustuu Clara Snellman-Boreniuksen kirjaan "Isoisäni J.V. Snellman: Lähikuva". Tämän jälkeen vierailimme vastikään uudistetussa Kansalliskirjastossa, jossa meille oli järjestetty opastettu tutustumiskierros. Lopuksi nautimme kahvit kirjaston alakerran kahvilassa.
29.–30.8.
2015
  Sukukokous ja sukupäivät 29.–30.8.2015 Vaasassa. Sääntömääräinen sukukokous pidettiin 29.8.2015 Original Sokos Hotel Royal Vaasassa. Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen 5 §:ssä mainitut asiat: hyväksyttiin hallituksen kertomus kuluneelta toimikaudelta, päätettiin edellisten kahden vuoden tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle, hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio seuraavalle kahdelle vuodelle sekä vahvistettiin jäsenmaksun suuruus, joka pysyy ennallaan (varsinaiset jäsenet 20 €, nuorisojäsenet 10 €, ainaisjäsenet 300 €). Helmi Leinonen valittiin yksimielisesti jatkamaan hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen varsinaisista jäsenistä erovuorossa oli neljä, joista jatkamaan valittiin Vilho Partanen ja Juhani Virkkunen, ja uusina jäseninä hallitukseen valittiin Leena Rydman ja Veli Snellman. Muina varsinaisina jäseninä jatkavat Mirva Krum, Kaija Mähönen, Eero Noponen ja Matti Virkkunen. Uusiksi varajäseniksi valittiin Paula Hirstiö-Snellman ja Timo Kronqvist. Sukuneuvosto päätettiin jättää valitsematta alkavalle toimikaudelle.
12.5.2015   Snellmaninpäivän sukutapaaminen Helsingissä: kukkatervehdyksen lasku J.V. Snellmanin haudalle Hietaniemessä sekä kahvitilaisuus ravintola Perhossa.
8.2.2015   Tutustuimme kirkkoarkkitehtuuriin ja designiin Hakavuoren kirkossa Helsingin Pohjois-Haagassa. Kirkko on jäsenemme arkkitehti Eevi Ahon (P) runsaat 50 vuotta sitten suunnittelema. Sen perusteellinen remontti on juuri valmistunut. Osallistuimme ensin perinteisen tavan mukaan messuun, minkä jälkeen Eevi Aho kertoi rakennuksen suunnittelusta ja esitteli ympäri taloa löytyviä taideteoksia. Näitä ovat Pekka Kontion tiiliveistos srk-salin etuseinässä sekä tiililimitys, joka on Eevin tekoa. Sen valmistuksessa ovat Ateneumin opiskelijat olleet mukana. Alttarilla on Harri Kivijärven pronssiveistos ja alttariseinällä Toivo Jaatisen pronssireliefi. Urkujen julkisivu on jäsenemme, kirkon ensimmäisen ja pitkäaikaisen kanttorin Asko Rautioahon työtä. Alkuperäiset tekstiilit ovat Dora Jungin ja uusimmat Päikki Prihan käsialaa. Ehtoollisvälineet ovat Eero Rislakin suunnittelemia.
26.1.2015   Vierailimme Eduskuntatalossa, jossa eduskunnan tiedotussihteeri Tomi Asikainen johdatti meidät kiertokäynnille ja esitteli mm. istuntosalia taideteoksineen, valtiosalia ja eduskunnan kahvilaa. Saimme tutustua myös puhemiesneuvoston kokoushuoneeseen, jota koristavat aiempia puhemiehiä esittävät muotokuvat (joiden joukossa myös Paavo Virkkunen), sekä nk. "Naisten huoneeseen". Lopuksi isäntämme Ben Zyskowicz otti meidät vastaan ja vastaili kysymyksiimme ajankohtaisista poliittisista ja yhteiskunnallisista asioista.
18.10.2014   Tutustuimme Anita Snellmanin taiteen näyttelyyn Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä (Forum, Yrjönkatu 27). Esittelijänä toimi Leena Ahtola-Moorhouse, näyttelyn intendentti.
10.10.2014   Vierailimme Suomen Pankissa, jossa isäntänämme toimi Suomen Pankin johtokunnan neuvonantaja Antti Suvanto. Hän esitteli aluksi Suomen Pankin historiaa ja toimintaa. Virvoketarjoilun jälkeen meille järjestettiin opastetut taidekierrokset, joissa pääsimme tutustumaan pankin päärakennuksen upeaan taidekokoelmaan, mm. Akseli Gallen-Kallelan Aino-triptyykkiin.
13.5.2014   Jäsentilaisuus Oulussa Danske Bankin tiloissa. Uuden sukukirjan päätoimittajan Pertti Laihon esitys kirjahankeesta ja kirjan sisällöstä.
12.5.2014   Kaupunkitapahtuma J.V. Snellmanin patsaalla — Emil Wikström 150 vuotta. Ohjelmassa mm. laulusesityksiä, eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman lausumat patsaan paljastussanat, apulaiskaupunginjohtaja Pekka Saurin tervehdys, sukuyhdistyksen kukkatervehdys sekä professori Laura Kolben juhlapuhe aiheesta "Taide kaupunkikuvassa" ( kaupunkitapahtuman ohjelma, pdf). Kahvitilaisuus Hotelli Arthurin kabinetissa.
9.12.2013   Jäsentilaisuus Kuopiossa Danske Bankin tiloissa. Uuden sukukirjan päätoimittajan Pertti Laihon esitys kirjahankeesta ja kirjan sisällöstä.
28.11.2013   Jäsentilaisuus Helsingissä Pohjois-Haagassa Danske Bankin tiloissa. Aluksi Danske Bankin tarjoama iltapala sekä Danske Bankin ja sen sijoituspalveluiden esittely. Tämän jälkeen Pertti Laihon esitys sukukirjasta ja sen tekemisprosessista, Eero Noposen valokuvaesitys sukupäiviltä Saarenmaalla sekä Veli Snellmanin esitys Metsäsnellmanit-kirjasta.
6.-9.9.2013   Matka Viroon, sukupäivät ja sukukokous Kuressaaressa (tarkemmat tiedot erillisellä sivulla).
4.5.2013   Kokoontuminen J.V. Snellmanin patsaalla ja vierailu Helsingin yliopistomuseoon Arppeanumiin (Snellmaninkatu 3). Tutustuminen museon laajoihin kokoelmiin oppaan johdolla. Prof. Martti Noposen esitelmä uuden sukukirjan teon taustoista ja vaiheista.
24.4.2013   Uuden sukukirjan "Snellman-suku – Olof Jönsson Snellmanin jälkeläiset" julkistamistilaisuus Helsingin kaupunginkirjaston Kirjasto 10:ssä (Elieliaukio 2 G). Päätoimittaja Pertti Laihon esitys kirjahankeesta ja kirjan sisällöstä.
21.8.2012   Vierailu Munkkiniemen Kartanossa Helsingissä, isäntänä Kone Oyj:n pääomistaja ja hallituksen pj. Antti Herlin.
12.5.2012   Snellmaninpäivän sukutapaaminen Helsingissä. Kukkatervehdyksen lasku J.V. Snellmanin patsaalle. Kahvitilaisuus Hotelli Arthurin kabinetissa ja Helsingin yliopiston sukupuolentutkimuksen professori ja Suomen Akatemian akatemiaprofessori Tuija Pulkkisen puhe aiheesta "J.V. Snellman ja sukupuoli".
16.3.2012   Snellmanien sukuyhdistyksen hallituksen ja sukuneuvoston yhteinen kokous ja tapaaminen Lidl Suomi Ky:n pääkonttorissa Vantaalla (Vanha Kaarelantie 33 A), isäntänä toimitusjohtaja Lauri Sipponen (G).
3.-4.9.2011   Sukukokous ja sukupäivät Piippolassa
12.5.2011   J.V. Snellmanin hautamuistomerkin kunnostusprojektin päätösjuhla Helsingissä Hietaniemen hautausmaalla: selostus ja valokuvia juhlasta. – Ohjelma (pdf)
12.5.2011   Snellmaninpäivän sukutapaaminen Kulttuurikeskus Sofiassa Helsingin Vuosaaressa
Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet (pdf)
12.5.2010   Snellmaninpäivän sukutapaaminen Helsingissä
5.9.2009   Sukukokous ja sukupäivät Porvoossa – Info (pdf)

 

Sukukokoukset ja sukupäivät

Yhdistys järjestää joka toinen vuosi (parittomina vuosina) virallisen sukukokouksen ja niiden yhteydessä sukupäivät. Sukukokous ajoittuu yleensä alkusyksyyn, elo-/syyskuuhun. Kokouksia pyritään pitämään eri puolilla Suomea paikkakunnilla, joissa Snellman –suku on vaikuttanut tai vaikuttaa ja jotka tavalla tai toisella läheisesti liittyvät sukuun. Sukupäivät koostuvat virallisesta sukukokousosuudesta, jossa valitaan yhdistyksen hallitus ja hyväksytään yhdistyksen toimintasuunnitelma sekä kuluneen kauden toimintakertomukset ja tilinpäätökset. Virallisen kokouksen ympärillä vietettävät sukupäivät ovat sukulaisten yhdessäoloa, kokouspaikkakunnan nähtävyyksiin tutustumista jne.

Syys- ja kevättapaamiset

Sukuyhdistys järjestää tapaamisia sekä keväisin (joka vuosi aina Snellmanin päivänä 12.5.) että syksyisin (yleensä marraskuun lopussa niinä vuosina jolloin ei pidetä sukukokousta). Tapaamisia pidetään ainakin Helsingissä ja mahdollisuuksien mukaan myös muilla paikkakunnilla. Tapaamisten ohjelma pyritään pitämään vaihtelevana ja monipuolisena.

Vuosien varrella tarjolla on ollut niin kulttuuria kuin historiaakin, mm. taidenäyttely- ja teatterikäyntien muodossa, sekä tutustumista erilaisiin historiallisiin kohteisiin, kuten esimerkiksi Valtioneuvoston linnaan, Kansallisarkistoon, Suomen Pankkiin jne. Tapaamisten päätarkoitus on kuitenkin kerätä sukulaisia yhteen viihtymään ja vaihtamaan kuulumisia. Tapaamisista tiedotetaan sekä yhdistyksen tiedotuslehdessä, jäsenkirjeessä että nettisivuilla.

Viimeisin päivitys: 16.07.2016

webmaster(ät)snellmansuku.fi Eero Noponen