Snellmanien Sukuyhdistys Ry

Uutisia ja tiedotteita 2009

(2009-03-31)

Sukuarkistolla uusi koti

Sukuumme liittyviä tietoja on arkistoitu runsaasti Kansallisarkistoon, mutta sen lisäksi sukuyhdistyksen hallussa on verraton määrä erilaista sukumme jäsenten keräämiä ja aiempien hallituksien toimintojen kautta muodostuneita "reliikkejä".

Aiempi Töölössä sijainnut varasto on nyt historiaa ja mainitut materiaalit on siirretty kokonaisuudessaan Töölöstä uuteen sijaintiin.

Uusi varasto on miellyttävämpi ja mahdollistaa myös jonkinlaisen työskentelyn. Ensijainen tavoite on saada arkistoon sisältyvät valokuvat, negatiivit ja diakuvat järjestykseen sekä mainittuihin liittyvät tiedot syötettyä tietokantaan, jonka jälkeen suoritetaan kuvien digitointi.

Kuvien digitoinnin jälkeen kuvat tullaan saattamaan muotoon, jossa sukumme vanhimmatkin jäsenet voivat niitä katsella ja kertoa tietonsa kuviin liittyen. Näin saamme tärkeää muutoin katoavaa tietoa, josta on hyötyä myös historiikin toimittamista ajatellen.

Mikäli koette kiinnostusta ja halukkuutta osallistua sukuarkiston järjestämiseen ja/tai kuvien digitointiin, pyydämme ottamaan yhteyttä hallituksen jäseniin. Tarjolla on paljon mielenkiintoisia tehtäviä mukavassa seurassa.

Suku laajeni entisestään

Sukuamme tutkivat tahot ovat iloksemme ilmoittaneet, että nk. tytärlinjojen sekä ehtyneeksi luullun mutta sittemmin "elvytetyn" sukuhaaran ansiosta sukumme käsittää useita tuhansia uusia henkilöitä. Siten myös sukuyhdistyksemme potentiaalinen jäsenmäärä on lyhyessä ajassa moninkertaistunut.

Hallitus kannustaa kaikkia jäseniämme rekrytoimaan lähipiiristään kaikki jäsenistöön kuulumattomat henkilöt mukaan yhdistyksen toimintaan.

Viimeisin päivitys: 19.02.2013

webmaster(ät)snellmansuku.fi Eero Noponen