Snellmanien Sukuyhdistys Ry

Uutisia ja tiedotteita 2011

Sukuarkiston valokuvien digitointi valmistunut

(2011-02-14)

Sukuyhdistyksen arkistoon vuosien varrella kerätyt Peterin, Gerhardin ja Samuelin sukuhaarojen jäsenten valokuvat on nyt digitoitu. Sukuyhdistyksen hallussa olleita ja mm. Elli Snellmanin ja muiden jäsenten aikoinaan keräämiä valokuvia on digitoitu useampi mapillinen. Kuvat on arkistoitu ja niitä on periaatteessa mahdollista saada kotiin omaan kirjahyllyyn. Sopivaa tulostus/painatusmenetelmää sekä kustannuksia selvitetään. Jos olet kiinnostunut asiasta, ota yhteys hallituksen jäseniin. Sukuyhdistykselle on suunniteltu hankittavaksi yhtä tulostetta jota voi lainata — tarkoitus on että sukulaiset tutkivat kuvia ja kirjaavat kuviin liittyviä tietoja sukuarkistoon (kuvissa olevat henkilöt, tilanteet, kuvaajat jne.).

Sukuyhdistys ottaa kiitollisuudella vastaan Snellman-sukuun liittyvää kaikenlaista valokuva-, negatiivi- ja kirje-/dokumenttimateriaalia arkistoonsa. Mikäli Sinulla on materiaalia jota haluat tarjota yhdistyksen arkistoon ota yhteys hallituksen jäseniin.

Paikallisosastojen toiminnan aktivoiminen

(2011-02-14)

Sukuyhdistyksemme toimintaa tulee aktivoida myös paikallisten osastojen kautta.

Turussa pidetään kerran kuukaudessa aina samana kuukauden päivänä eli joka kuukauden 1. torstaina epävirallinen ja vapaaehtoinen kahvitapaaminen Café Voltairessa (Aninkaistenkatu 5 A) klo 17.00–19.00 — ne ketkä kulloinkin pääsevät voivat tulla ilman ennakkoilmoitusta tai velvollisuutta.

J.V. Snellmanin hautamuistomerkin kunnostusprojekti valmistunut

(2011-02-16)

Sukuyhdistyksen vuonna 2006 alulle panema J.V. Snellmanin hautamuistomerkin kunnostusprojekti on valmistunut ja kevääksi valmistellaan erikoisohjelmaa aiheeseen liittyen. Lisätietoja maalis-huhtikuun kuluessa.

Domus Nostra

(2011-04-21)

Sukulehtemme Domus Nostran kaikkien aiempien numeroiden digitointityö on nyt valmistunut. Saataville on tulossa kaikki tähän saakka ilmestyneet numerot yhtenä PDF-tiedostona — toimitus muistitikulla. Tiedustelut sihteerille tai webmasterille.

Digitointityön myötä saamme kaikista vuosikerroista tarvittavat kappaleet myös Kansallisarkiston kokoelmiin.

Viimeisin päivitys: 19.02.2013

webmaster(ät)snellmansuku.fi Eero Noponen